Okrasné dřeviny - diskuze
Dendrologie : Okrasné dřeviny - diskuze
O okrasných dřevinách, pěstování, dotazy a zkušenosti.
Logo serveru Hlavní stránka
Jít na stránku:  12Další
Aktuální stránka:1 z 2
Sháním Cedrus libanii
Zaslán uživatelem/kou: Tomáš Benda (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2005-03-16, 16:04

Ano, sháním cedr libanonský a už si nevím rady. Nemohu jej nikde sehnat, už jsem prolezl nabídkové listy spousty zahradnictví.
Případně bych za sazenici libaňáku vyměnil Cedrus atlantica "Glauca". Ty mám, ale teď mi jde tmavězelený cedr, ne modrošedý...

Re: Sháním Cedrus libanii
Zaslán uživatelem/kou: jirka (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2005-03-16, 18:58

Tomáši, zkuste to v Lesoprodukt Poplze s.r.o. V předloňském katalogu nabízeli Cedrus libani Aurea Robusta v 4 litrovém kont. 80-100cm za 620,- a Cedrus libani Glauca v 25litrů kontejneru 160-180cm za 2300,- a 180-200cm za 2700,- Tyto ceny jsou však před tehdejším zvýšením DPH. Kontakt je : Školky okrasných dřevin " Ja"gerhaus", K Myslivně 26, 411 17 Libochovice, E-mail: lesoprodukt@volný.cz mobil: 777138301

zdravím jirka

Datum: 2005-03-17, 11:33

Děkuji, ale... Libaňáků "v kultivaru" jsem našel docela dost, ale mě jde právě o ten základní druh. Chci prostě ten tmavězelenej cedr. Možná bych nepohrdl i základní atlanticou. Jinak mám sám dostatek C. atlantica "Glauca". Zkusim kontaktovat ty školky z vašeho odkazu, jestli by tam přci jen neměli nějaký C.lib.

Díky.

Zaslán uživatelem/kou: Jan Sapák (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2005-07-09, 09:24

Vážený pane, Cedrus libani A.Richard, tedy základní, čistý druh s tmavozelenými jehlicemi byl k dostání v Brně. Myslím sle že již je vyprodán. Sám jsem jeden zasadil. V Brně roste také několik starších jedinců. Shromáždil jsem jejich data, pokud jde o stanoviště a pedologii. Zdá se že v Brně bez problémů prospívá.
Prodávat se bude asi až zase příští rok.
Jinak naprosto chápu Vaše zanícení pro čistý libanonský druh a rozumím odmítání kultivarů které majestát a étos Cedru libani nemohou nahradit.

Datum: 2005-07-20, 16:57

Děkuji moc. Je to sice až Brno, ale uvážím to. Prodávají jej v cemém Brně? Nebo v nějakém konkrétním zahradnictví? :-)
Už už jsem začal uvažovat o změně celé kompozice a použití mých 1,5m vysokých atlantik "Glauca"

Zaslán uživatelem/kou: Ivan Tláskal (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2005-10-17, 21:05

Vážený pane,

chtěl bych využít vašich předpokládaných znalostí s pěstováním cedrů v našich podmínkách. Prosím o sdělení základních požadavků na pěstování cedru libanonského, kterého jsem si před nedávnem dovezl z Libanonu.Především se mi jedná o jeho požadavky na půdu a stanoviště (zatím ho mám v květináči).
Děkuji mnohokrát Ivan Tláskal, Hradec Králové

Zaslán uživatelem/kou: Jan Sapák (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2005-10-25, 02:05

Pro pana Bendu:
Cedrus Libani A.Richard - tmavozelený prodává snad každoročně zahradnictví Čtyřlístek Brno Bystrc

Pro pana Ivana Tláskala.
Cedrus Libani A. Rich., zvláště pokud je přímo z Libanonu potřebuje propustnou (drenážní) půdu, kde by byl obsažen písek, jemný štěrk ale i spraš původu z jurských vápenců (oxford - pokud se nepletu). Přirozeně také něco humusu. Srážková situaci v přirozemém stanovišti je přes 1200 mm/rok. Zejména to činí sněhové srážky v lednu a únoru. Měl by vydržet do - 28 C.

Zaslán uživatelem/kou: Halina Černohorská (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2005-12-05, 15:09

Vážení pánové,
vloudím se do vaší debaty o krásných cedrech a chtela bych se zeptat, zda někdo z Vás nemá zkušenosti s řízkováním cedrů. Sháněla jsem nejdříve semínka - bezvýsledně, potom jsem se dočetla o této alternativě, jak si sám strom vypěstovat. Mám malou zahrádku a tak mi nezbývá, než svoji vášeň pěstovat na bonsajích. Přeji Vám pěkný den.

Zaslán uživatelem/kou: Halina Černohorská (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2005-12-07, 11:28

-------------------------------------------------------
> Vyměním sekvojovec obrovský v kovtejneru, 4 roky starý za cedr v kontejneru, pokud možno menší na bonsaj. Na druhu mi nezáleží.

Zaslán uživatelem/kou: HonzaH (IP adresa zaznamenána)
Datum: 2006-01-09, 14:20

Cedr libanonský jsem našel v ceníku Lesoškolek Řečany WWW.lesoskolky.cz za VC je 18 Kč - tedy jde určitě o semenáče.

Jít na stránku:  12Další
Aktuální stránka:1 z 2

Lituji, ale pouze registrovaní uživatelé mohou zasílat příspěvky do této sekce.
This forum powered by Phorum.